Derfel Hywelbane

Description:
Bio:

Derfel kommer fra enkle kår, og vokste opp som bondesønn. En dag da Derfel var 6 år ble landsbyen deres overfalt av en bande menn sendt ut av Gwyndr ap Dumnonia. Familien til Derfel ble drept, og fordi det var så mye plynder å hente for Gwyndr, mente en av druidene som var med at et offer til gudene var passende. Dermed ble Derfel og tre andre kastet i “dødsgropen”. Men, til alles forbauselse klatret Derfel ut levende, og druiden tolket dette som at Derfel var favorisert av gudene. De tok med Derfel til Gwyndr som adopterte han og fostret han opp med sine andre barn.

Derfel har siden den gang vokst opp under Gwyndr beskyttelse, og Gwyndr elsket Derfel så mye at han gav ham sitt navn (Derfel ap Gwyndr), dog uten noe krav på arverekken. Derfel ble trent med sverd og skjold, og da han var 16 år ble han utvent til væpner for selveste Galahad. Under en trefning med en rivaliserende familie falt Galahd i kamp, og det siste han gjorde var å utnevne Derfel til ridder av Sverdets orden. Han arvet også sverdet Hywelbane av Galahad.

Derfel har siden den gang gjort sitt beste for å følge i sine falne våpenbrødres fotspor og leve etter idealene som er lagt ned i hans orden: plikt, ære, tapperhet, tilgivelse. Etterhvert som han ble eldre klarte Derfel aldri helt å forsone seg med det som skjedde med hans familie, og har siden forlatt Gwyndr-familien da han aldri har klart å tilgi sin fosterfar for ugjerningen. I stedet kaller han seg etter navnet på sverdet sitt, slik skikken er blant mange i hans orden: Derfel Hywelbane. Gwyndr tok dette som en så stor fornærmelse at han bannlyste Derfel for alltid. Derfor har han fulgt strømmen av flyktninger til de merkelige landene på nabokontinentet i håp om å kunne en mer verdig sak en konflikt og meningsløse kriger. Vil Derfel finne sin plass i et fremmed land med andre skikker og tradisjoner? Han velger å tro at de verdiene han står for er universelle og at de vil lede han til edlere mål enn det han har strebet etter tidligere.

Derfel Hywelbane

The comeback of the Nobles Ingjald Erethian